För vem?

Rock vet alla vad det är, men vad är hårdrock? Hårdrock är en mer aggressiv version av rock där sångaren sjunger ganska ljust i förhållande till musiken, som är ganska mörk och tung. Hårdrock är mer högljutt än vanlig rock och detta mer högljudda spelande började i slutet av 1960-talet. Musikstilen blev sin egen efter några år och sedan dess har den funnits och varit känd i hela världen.

Hårdrock – för vem?
Vilka är det egentligen som lyssnar på hårdrock? Musiksmak lika individuellt som religion eller klädsmak och det finns ingenting som säger att just den eller den människan lyssnar på hårdrock. Med andra ord kan vem som helst tycka om och lyssna på hårdrock. Däremot är samhällets syn på hårdrockare ibland inte lika ljus som insikten att vem som helst kan tycka om det. Hårdrockens klädstil gör att många associerar hårdrock och de som lyssnar på sådan musik med alkoholism och aggressivitet. Bara ordet hårdrockare har i vissa sammanhang en dålig klang, exempelvis vid jobbintervjuer och provanställningar.

Detta är naturligtvis inte rätt och därför är det bra att hårdrockarna som grupp sägs hålla ihop väldigt bra och stötta varandra. Det kan också vara bra att folk som har dessa fördomar får upp ögonen för att precis vem som helst kan lyssna på hårdrock. Hårdrock är till för alla!